Historie

De Posse - Historie

In de 90's, in de tijd dat de Osdorp Posse zijn hoogtij dagen begon te vieren, begon de eerste generatie Nederhop aan een opmars. Rap in het Nederlands was nieuw, fris, rauw en ongepolijst. In het kielzog van de O.P. staken er overal in Nederland en Belgie dan ook Nederhop bands en crews de kop op om deel uit te maken van deze opkomende sub-cultuur. Om het kaf van het koren te scheiden en veel belovende bands een kans te geven, werd de CD reeks "De Posse" in het leven geroepen. Het ondergrondse netwerk groeide immers als kool, en de tijd om een gesettled front t vormen en de leiding te nemen in al deze ontwikkelingen was dan ook meer dan welkom.

En zo kon het publiek in 1994 kennismaken met het onvervalste Deel 1 van de Posse reeks, doordat DJAX records de plaat uitbracht. Het ongekende succes was overweldigend en bleek een mooie springplank te zijn voor diverse bands en crews binnen het Nederhop segment. Crews zoals de Ouderkerk Kaffers, West Klan, White Wolf, Zuid-Oost posse en vele anderen passeerden de revue. En al gauw werd er gewerkt aan een tweede deel van de beruchte verzamelaar. De lijst van bands die zich aansloten bij het Ondergrondse Netwerk bleef groeien, en ook de fans en aanhang werd met de dag enthousiaster en werd een integraal deel van de Nederhop beweging. 

Na nog twee delen werd in 2001 het vijfde en tevens laatste deel van de reeks uitgebracht. Bands vonden hun eigen weg in de scene, en Nederhop was gevestigd. Totdat in de jaren 201X wacke hip hop van een ultiem slecht level de overhand begon te krijgen. Deze trend begon zich door te zetten, en ergernissen bij de originele crews uit de scene begon te groeien. Dit leidde in 2015 tot het besluit om langzaam aan te beginnen met de Posse deel 6. Een hard, fris, volwassen en compromisloos tegengeluid. Zoals het was, zoals het is, en zoals het moet. 

Voorbij is de tijd dat de oude CD's afgestoft moeten worden om het Oldschool Gevoel te beleven. 2019 is het jaar dat de Posse deel 6 uit zal komen en wederom een lek zal slaan in de dam die er om Nederhop en Nederlandstalige Rap gelegd is. De eerste generatie komt nog 1x terug om duidelijk te maken wat de bedoeling was van onze beweging, en om een ieder te laten zien hoe een goed Nederhop feestje gevierd moet worden. 

Maak je klaar, sta op, val je lokale podium lastig en breng ze met ons in contact. Ondergronds Netwerk, fans, aanhang, support, collega's en regelneven sta op en help ons de tour op te zetten die deze plaat verdiend. Zorg ervoor dat jouw stad of dorp niet mist op de lijst van plaatsen die aangedaan worden! Tot gauw! Pure hardcore zit hem in je bloed, het Ondergrondse netwerk leeft! Zegt het voort!